ОБАВЕЗНЕ МЕРЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ПУ Бамби
Дунавска бр.8
Бачка Топола
Датум: 31.08.2020.

ОБАВЕЗНЕ МЕРЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

– Пријем детета у предшколску установу је обавезан за децу предшколског узраста (5,5 год до 6,5 год). За осталу децу боравак је могућ само уз потврду од послодавца да су запослена оба родитеља/старатеља и да послове морају да обављају у седишту или другим пословним јединицама, са навођењем контакта послодавца.

– Обавезно је за обе групе деце да доставе први дан и потврду надлежног педијатра да је дете здраво.

– Родитељима се препоручује да код куће остану деца с хроничним болестима ( респираторним, кардиоваскуларним, малигним болестима, дијабетесом или имунодефицијенцијама), као и деца чији родитељи/старатељи или укућани имају једну од наведених болести.

– Свакодневно, пре доласка у вртић, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у предшколску установу и о томе обавести васпитача. Није дозвољено да родитељ/старатељ доводи дете у установу ако дете има повишену температуру ( изнад 37Ц), знаке респираторне инфекције попут кашља или кратког даха или је под ризиком да је могао бити у контакту са особоама позитивним на COVID19.

– Уколико дете не долази у вртић, треба јавити васпитачима и навести разлог недоласка. Родитељ је у обавези да најави поновни повратак детета у колектив ради правовремене организације рада у установи.

– Родитељ/старатељ обавезно приликом довођења и одвођења детета мора носити маску која прекрива нос и уста, и мора поштовати удаљеност од 2м између осталих док чекају код улаза у установу приликом преузимања детета.

– Децу учите колико је важно да се често перу руке, да рукама не додирују лице, да кад кијају или кашљу ставе руку, и оперу руке после.