Obaveštenje o predstojećem upisu dece u školsku 2020/21 godinu

Obaveštavamo Vas da će ove godine biti  omogućen upis dece  u periodu od 15.04.2020. do 10.05.2020.

Deci koja su do sada već išla u obranište, automatski se dokumentacija iz prethodne godine prenosi i priznaje kao podnet zahtev u ovogodišnjem upisu.

Deca koja se prvi put upisuju u vaspitno obrazovnu ustanovu, imaju od ove godine mogućnost da elektronskim putem prijavi dete, bez dostavljanja dokumentacije, jer se ona automatski pribavljaju iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra  obaveznog socijalnog osiguranja. Kada roditelj, staratelj ili hranitelj podnese zahtev preko Portala euprava.gov.rs predškolska ustanova će dodeliti delovodni broj zahtevu i obavestiti ga preko Portala o daljim koracima.

Prijava elektronskim putem nije moguća za roditelje koji nisu državljani Srbije.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, decu koja koriste neki oblik socijalne zaštite , i dr. predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu neophodnu dodatnu dokumentaciju kojom dokazuju navedeni status.

Ukoliko zahtevi budu brojniji od kapaciteta ustanove, prioritet će imati deca koja su pohađala predškolsku ustanovu 2019/20 godine, i deca kod koje su oba roditelja, staratelja ili hranitelja u radnom odnosu.

Za sva pitanja i nedoumice u vezi predstojećeg upisa možete nam se obratiti putem mail-a bambi@stcable.net , ili licu zaduženom za upis Biljani Simić, na br.tel. 062/767-984.