A Bambi I.E.I. 2017-es éve

A Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője, Fényszárosi Fekete Tímea számolt be a 2017-es év munkájáról. 13 épületben, 760 gyermekkel kezdték meg a tanévet. Összesen 39 csoportban folyik munka, ebből 5 bölcsődei, 7 középső és 27 iskola előkészítő, amelyből 237 óvodás indul a következő tanévben iskolába. Az óvodában szakszolgálat is működik, melynek tagjai egy pedagógus, egy pszichológus, valamint két logopédus, magyar és szerb nyelven is.

A gyermekek változatos táplálkozására is odafigyelnek, ebben egy étkezési tanácsadó segít az óvodának. Van Szülői Tanácsuk is, amelyben minden óvodát egy-egy szülő képvisel, és a felmerülő problémákat oldják meg közösen. A Bambi I.E.I. részt vett a Mézkarneválon, az elsősök fogadásán, gyermekhetet, a napsugaras őszt és Márton-napot is ünnepeltek, melyben közreműködött az óvónőkből álló Tündérrózsa Hagyományőrző Csoport. A Bambi három óvónője, két egészségügyi nővére, pedagógusa és pszichológusa továbbképzési lehetőséget is kapott Budapesten a Magyar Kormány óvoda fejlesztési programja jóvoltából, ott szerzett tudásukat tovább tudják adni kollégáiknak.

A program keretében, mely két évig tart és a Magyar Nemzeti Tanács is támogatja, új óvodák kiépítését, régiek felújítását segítik, illetve játszósarkokat és játszótereket tudnak kialakítani. A meglévő felszereléseket is bővítették, hiszen megnövekedett az óvodások létszáma. Az elmúlt évben – ahol szükséges volt – felújítottak játszótereket, tetőszerkezeteket, parkolókat alakítottak ki, nyílászárókat cseréltek, toaletteket bővítettek, külső- és belső falfestést végeztek. A Bambi központi épületére napkollektorokat helyeztek el, melyek az energiahatékonyság szempontjából fontosak, ugyancsak itt cserélik ki jövő héten a nyílászárókat, ezeket a beruházásokat Vajdaság Autonóm Tartomány támogatta 3 millió dinár értékben.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatán hangosítási eszközöket nyertek el, melyeket a rendezvényeiken használnak majd. Az igazgatónő köszönetet mond a Topolyai Önkormányzatnak, a helyi közösségeknek, a topolyai Művelődési Háznak, a Juhász Erzsébet Könyvtárnak, az általános- és középiskoláknak, a Vöröskeresztnek, a Dr. Hadzsy János Egészségháznak és más intézményeknek a sikeres együttműködésért.