A topolyai Bambi I.E.I. is készül az óvoda hétfői nyitására

Fényszárosi Fekete Tímea, a topolyai Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője elmondta, hogy hétfőtől újra ki kell nyitni az óvodát azoknak az egész napos ellátást igénylő gyerekeknek, akiknek szülei más módon nem tudják megoldani csemetéjük felügyeletét. Fényszárosi hozzátette, hogy intézményükbe csaknem 350 egész napos ellátást igénylő gyermek lett beíratva, közülük hétfőtől Topolyán a Bambi központi épületében 59-et, a bácskossuthfalvi óvodában pedig 7 gyermeket fogadnak.

Annak hogy most a gyermek visszatérhessen az óvodába két feltétele van. Egyrészt az egészségházban kiadott hivatalos bizonylattal kell igazolni a gyerek megfelelő egészségügyi állapotát (hét napnál nem lehet régebbi). Másrészt mindkét szülő munkáltatója által kiadott igazolással kell bizonyítani, hogy a szülők közül egyik sem tartózkodik otthon, nem végzi otthonról munkáját. Az igazgatónő kiemelte, hogy a higiéniai előírásokkal és ajánlásokkal összhangban járnak el. Kisebb létszámú csoportokat alakítanak ki, melyekben az óvónők nem váltják egymást.

A gyermekeket egészségügyi nővér fogadja az óvoda ajtajában, a szülő pedig nem léphet be az épületbe. Az óvónőknek kötelező a kesztyű és a szájmaszk viselete. Ugyanakkor a gyermekeknek szüksége van a szabadban való időtöltésre is, ezért a csoportokat felváltva, de minden nap kiviszik majd az óvoda udvarára, ahol most a Komgrad Kommunális Közvállalat munkatársai fertőtlenítették a játszótéri elemeket.

Fényszárosi Fekete Tímea végül hozzátette, hogy természetesen az óvoda épületében is odafigyelnek, napi szinten fertőtlenítik a padlót, bútorokat, használati tárgyakat…