Predškolska ustanova za decu

BAMBI

  
Untitled document

GALERIJA

* X Etno festival dece Vojvodine 2016 - Vajdasági óvodások X. néphagyományőrző szemléje 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Počeci organizovanog vaspitno-obrazovnog rada sa predškolskom decom u Bačkoj Topoli datira od davne 1886. godine.

Danas Predškolska ustanova „Bambi” obuhvata celokupnu teritoriju bačkotopolske opštine u 13 objekata, 4 u gradu i 9 u prigradskim naseljima, smešteno je oko 800 dece, uzrasta od jedne godine do 6,5 tj. do polaska u školu.

O nastavnom jeziku roditelji se opredeljuju prilikom upisa u Ustanovu, a takođe po opredeljenju roditelja, sva deca od 3 do 6,5 godina uče engleski jezik.

Kulturne i javne manifestacije odvijaju se na nivou grada, a mališani „Bambija” su česti učesnici ili organizatori istih:

-         Karneval meda-Dani Topole

-         Trka za srećnije detinjstvo

-         Dečja nedelja

-         Svetski dan deteta

-         Međunarodni dan pravilne ishrane

-         Sunčana jesen-Dan starih

-         Bebi egzit

-         Završne priredbe predškolaca

-         Dan ustanove itd.

Skupština opštine je 2011. godine Predškolskoj ustanovi „Bambi” povodom jubileja, 125 godina postojanja, dodelila prestižnu opštinsku nagradu „Pro Urbe”.

„Bambi” je jedina predškolska ustanova u pokrajini, a verovatno i u republici, koja već 10 godina učestvuje na takmičenju „Šta znaš o zdravlju - pružanje prve pomoći”.

Tradicija i istorija, afirmativna i obavezujuća, s jedne strane, praćenje savremenih tokova i naučnih dostignuća, s druge strane, dve su glavne snage koje oblikuju rast i razvoj Predškolske ustanove za decu „Bambi” iz Bačke Topole.